Baleset

A fejét követelik Szalántán az életben maradt ámokfutó audisnak

A helyiek között lincshangulat alakult ki az életben maradt sofőrrel szemben.

2024.05.07 21:06ma.hu

Stétz Dániel a barátnőjével együtt halt meg a Szalánta előtti keresztnél, miután 239 km/órás sebességgel ütköztek. A baleset akkor történt, amikor a hetvenéves szalántai P. Tiborné a keresztnél akart gyertyát gyújtani lányunokájával.

A beszámolók szerint, amikor az asszony balra akart kanyarodni, de úgy vélte, hogy a manővert megkezdheti, ám a Pécs felől nagy sebességgel érkezett két autó. Míg az Audinak sikerült kikerülni a Suzukit, csak súrolta az autót, ám a mögötte szintén nagy sebességgel érkező Mercedes belerohant. A Suzuki kettészakadt, a Mercedes két utasával pedig az útszéli feszület melletti fára csavarodott fel.

Több autós, akik előttük mentek, arról számoltak be, hogy Pécs és a baleset helyszíne között mindenkit dudával figyelmeztettek arra, hogy nagy sebességgel száguldoznak.

A Mercedest Stétz Dániel 32 éves ismert pécsi személyi edző, MMA-s sportoló vezette, mellette ült 30 éves barátnője, aki szintén életét vesztette a balesetben.

Az autó igazi luxusjárgány, 639 lóerős, végsebessége 315 km/h, a férfi egy hirdetésben 45 millióért kínálta eladásra.

Életfogytiglant kérnének a túlélő audisra

A baleset után a helyiek annyira felháborodtak a vétkes autósra, hogy többen életfogytiglani büntetést kérnének az életben maradt versenyző Audi sofőrjére - írta a Borsonline.

"Nagyon felháborító az, ami történt! Egy újgazdag fiatal a haverjával azt képzelte, hogy profi autóversenyzők a sportautóikkal. Viszont arra már nem gondoltak, hogy mások életét is veszélyeztetik és tessék, meg is van a baj! Sokáig az a hír járta, hogy a nagymama életét vesztette, de kiderült, hogy életben van (cikkünk megjelenésekor), küzdenek érte, megműtötték" – mondta indulatosan P. László egy helyi lakos, aki szerint, ha hátulról mennek a Suzukiba, akkor nagy valószínűséggel a kisgyermek is meghalt volna!

"Én úgy gondolom, hogy az alap, hogy elveszik a túlélő audis jogosítványát, de azért, mert hárman is meghaltak, életfogytiglanit kérnék rá, de nem csak én.. Itt mindenki helyben mindenkitől ezt hallom! Remélem rendbe jön fizikailag és lelkileg is a nagymama és az unoka" – fogalmazott László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.